Bandırma'dan enerji verimliliği çalışmaları

• 31 Ocak 2022
Bandırma Belediyesi, enerji verimliliği ve kayıp-kaçak profillerinin izlenmesi için İstanbul Enerji A.Ş.’yle işbirliği yaparak detaylı etüt çalışması gerçekleştirdi.

Enerji verimliliğinin en üst seviyede sağlanması için yapılan çalışmalar kapsamında belediye ana hizmet binasında enerji tüketen sistemlerin ölçümü yapıldı. Enerji verimliliğini izlemek ve artırmak için kayıp-kaçak profilleri kontrol edildi. Ayrıca tasarruf potansiyelinin belirlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için teknik analizler yapıldı. İstanbul Enerji A.Ş. tarafından yapılan detaylı enerji etüdü çalışmasıyla enerji tasarruf potansiyeli, enerji atıkları, sera gazı emisyonları belirlendi. Bu çalışmayla enerji kaybının önlenmesi ve teknik konularda ekonomik tedbirlerin alınması için ön çalışma tamamlandı.