Hatay Büyükşehir 62 araçla sahadaydı

• 31 Ocak 2022
Hatay Büyükşehir Belediyesi, kentin 15 ilçesinde olumsuz hava koşullarıyla mücadeleye devam ediyor.

Kenti etkisi altına alan yağışlara karşı yol açma ve düzenleme, karla mücadele ve kurtarma çalışmaları yapılıyor. AKOM’dan gelen ihbarlar değerlendiriliyor. Ekipler, yağışların etkili olduğu 18-24 Ocak tarihleri arasında 62 iş makinesi, onlarca araç ve personelle Hatay halkının yanında oldu. Antakya, İskenderun, Belen ve Hassa başta olmak üzere toplamda 14 ilçede kar yağışı ve aşırı yağışla mücadele eden ekipler, 515 vakaya müdahale etti. Ağıl çökmesi, yol kapanması, yolda mahsur kalma, dere taşması ve meskenlerde su baskını gibi birçok vakaya müdahale edildi. 515 vakanın 437’sinde kar yağışının neden olduğu olumsuzluklar bertaraf edildi.