Konyaaltı'ndan üreticiye çevreci yakıt desteği

• 31 Ocak 2022
Konyaaltı Belediyesi, “Doğa Dostu Yakıt Briket Projesi” kapsamında park ve bahçe budama atıklarından elde ettiği briket yakıtları serada üretim yapan vatandaşlara ücretsiz dağıtıyor.

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçe sınırlarında düzenli olarak toplanan park ve bahçe atıkları, ön parçalama, kurutma, öğütme ve presleme işlemlerine tabi tutularak biyobrikete dönüştürülüyor. Budama atıklarının geri dönüşümünden sıfır maliyetle elde edilen biyobriket, bölgede yaşayan ve seracılık yapan çiftçilere ücretsiz dağıtılıyor. Başkan Semih Esen, “Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz geri dönüşüm merkezinde yaptığımız işlemlerle hazır hâle getirdiğimiz briketleri, belediyemizi arayarak talep eden vatandaşlara dağıtıyoruz. Bu çalışmayla hem çevreyi düzenliyoruz hem de vatandaşların ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Bu proje kapsamında geçen yıl toplam 128 bin 400 kilogram yakacağı vatandaşlara ulaştırdık,” dedi.