Muğla Büyükşehir'de sokak hayvanlarına kış desteği

• 31 Ocak 2022
Muğla Büyükşehir Belediyesi, kar yağışından etkilenen sokak hayvanlarını unutmadı.

Muğla genelinde etkili olan kar yağışı, sokak hayvanlarını olumsuz etkiledi. Sokakta yaşayan hayvanlar için yıl boyunca aralıksız mama desteğine devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında bu desteği artırdı. Zorlu kış şartlarında beslenme imkânları azalan sokak hayvanlarının imdadına yetişen Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, park, bahçe ve boş arazilere yüzlerce kilogram mama bırakıyor. Özellikle köpek ve kedi popülasyonunun fazla olduğu noktalara mama ve su bırakan ekipler, zorlu kış şartlarının etkili olduğu günlerde mama odaklarını her gün birkaç defa doldurarak sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmasını engelliyor.