Opera İzmir inşaatı yarılandı

• 31 Ocak 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Opera İzmir’i, cumhuriyetin ikinci yüzyılında İzmir’i taçlandıracak.

Başkan Tunç Soyer, Mavişehir’de yapımı devam eden İzmir Opera Binası’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. 429 milyon TL’lik yatırımla 25.000 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve projesi ulusal yarışmayla belirlenen İzmir Opera Binası, opera sanatına özel ilk yapı olacak. Opera binasının yaklaşık %50’lik kısmı tamamlandı. Sahne mekaniği dizayn çalışmalarında sona gelindi. Başkan Tunç Soyer, “Opera İzmir, kentin kültür-sanat üretimine katkıda bulunacak,” dedi. Binlerce yıllık tarihinde sanatın her dalında kalıcı eserler üreten, önemli bir kültür-sanat kenti olan İzmir’in belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Soyer, “Opera İzmir’i 2023 gibi önemli bir tarihte kente kazandıracağımız için heyecan duyuyorum,” dedi.