"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yantemur: “İlçe Halkının İhtiyaçları Doğrultusunda Hizmet Üretiyoruz”

  • 31 Ocak 2022

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

OĞUZ YANTEMUR: Vaatlerimizi şöyle sıralayabilirim:

•    Kreş ve Gündüz Bakımevi Projesi
•    Cilavuz Park Projesi
•    Mikro Hes Projesi
•    Yaşlı bakım hizmetleri
•    Mandıra Projesi
•    Canlı Hayvan Pazarı Projesi
•    Mezbaha Projesi
•    Doğalgaz Projesi
•    Katı çöp toplama alanının ilçe dışına taşınması
•    Kilitli parke taşı döşeme çalışmaları
•    Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar

Tamamladığımız çalışmalarımız:

•    Cilavuz Park Projesi
•    Yaşlı bakım hizmetleri
•    Katı çöp toplama alanının ilçe dışına taşınması
•    Kilitli parke taşı döşeme çalışmaları
•    Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

OĞUZ YANTEMUR: Mikro Hes Projesi’nin planlamasından vazgeçtik. Maddi sıkıntılar ve diğer kurumların bize destek olmaması sebebiyle sıkıntı yaşıyoruz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

OĞUZ YANTEMUR:
İlçemizin konumu nedeniyle tarımsal üretim az. Temel gelir kaynağı, hayvancılık. Bu konuda vatandaşlara destek oluyoruz. Hayvancılıkla ilgili projelerimiz arasında “Mandıra Projesi”, “Canlı Hayvan Pazarı Projesi” ve “Mezbaha Projesi” yer alıyor. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlardan alacağımız sütle mandırada süt ürünleri üreteceğiz, belediyemize ve vatandaşlara katkı sunacağız. Hayvan pazarı sayesinde hayvanlarını satmak isteyen vatandaşlar ulaşım sıkıntısı yaşamayacak. Mezbaha aracılığıyla bölgemizdeki hayvanlardan elde edilen etin tanıtacağız.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

OĞUZ YANTEMUR:
İl ve diğer ilçe belediyeleriyle işbirliği yapamıyoruz. İl Özel İdare, DSİ vb. kurumlar bizimle iş yapmıyor. CHP’li tek belediye olmaktan kaynaklı zorluklar yaşıyoruz.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?

OĞUZ YANTEMUR: İlçemizdeki STK’larla işbirliği ve ortak projeler yapıyoruz. Kent konseyimiz yok.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?

OĞUZ YANTEMUR: Engelli ve yaşlı vatandaşlar, ihtiyaç sahibi aileler için ücretsiz servis hizmeti veriyoruz. Gıda ve yakacak yardımında bulunuyoruz. Engelli vatandaşların engelsiz bir hayat sürebilmesi için gerekli desteği veriyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

OĞUZ YANTEMUR: Ekonomik sıkıntılardan ötürü hizmet vermekte zorlanıyoruz. Geçmiş dönemden kalan borcu ödemeye çalışıyoruz. Bu nedenle çalışmalarımız aksıyor. İller Bankası’nın paylarından yapılan kesinti maddi zorluk yaşamamıza sebep oluyor. Kurumlar arası işbirliği yapamamak da bizim için sorun. Maddi sıkıntılar nedeniyle yatırım planımızda, projelerimizde ve çalışmalarımızda aksaklıklar yaşıyoruz.


SUSUZ BELEDİYESİ
KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen ve İmar İşleri Birimi, Zabıta Birimi, Emlak Birimi, Evlendirme Birimi, Su Tahsilat ve İlan Birimi.

MİSYON: İlçe halkının rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamasını sağlamak. Yaşanabilir bir çevre oluşturmak. Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda, ortak gereksinimler, yasalar ve mevzuat kapsamında hizmet sunmak.

VİZYON: Kentsel altyapısını tamamlamış, sosyal belediyecilik kavramı yerleşmiş, yaşanılabilir çevre yönetimini oluşturmuş, iletişim, bilişim ve yönetimde simge hâline gelmiş, karar almada ve uygulamada uyumlu ve koordineli, şeffaf, katılımcı, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı, verimli, yerinde ve yerinden yöneten, güçlü, öncü ve örnek bir ilçe olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Seçim vaatlerimiz arasında yer alan, ilçemizin gelişmesi ve daha refah bir hayata kavuşabilmesi için gerekli olan projeleri hayata geçirmek.

ÇALIŞAN SAYISI: 31

BÜTÇE: 3.500.000 TL


OĞUZ YANTEMUR

Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi’ni bitirdi. 1995-2018 yılları arasında öğretmenlik yaptı. Eğitim-Sen Kars Şubesi’nde iki dönem öğretmen sekreteri olarak çalıştı. 2019 yerel seçimlerinde Susuz Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler