"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Büyükkaya: “Hanak’ta Yaşam Kalitesini Yükseltmek İstiyoruz”

  • 9 Ocak 2022

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

Ayhan Büyükkaya: Güneş enerjisi santrali kurduk. Doğalgaz pompa ve dağıtım istasyonu ilçe merkezine yakın. Ancak iktidarın ilçemizde seçimi kazanamaması nedeniyle doğalgaz bağlantısı engellendi. Bu konudaki çabalarımız devam ediyor. İlçemizde istihdamı artırmak amacıyla “Tekstil Atölyesi” kurmak için çalışmalara başladık. İlk etapta 100 kişiye istihdam sağlanacak. Bu sayı daha sonra artırılacak. İlçemizde şu âna kadar en az hizmet alan mahalleye park ve yürüyüş yolu yaptık. Yol çalışmalarını tamamladık. İlçe merkezi dışındaki mahallelerde yol çalışmaları devam ediyor. Atık su arıtma ve imar çalışmalarını İller Bankası’yla yürütüyoruz. İmar çalışmalarının ihale aşaması tamamlandı. İmar kapsamında olmayan mahallelerin tamamı imar planına dahil edildi.

 

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

 

Ayhan Büyükkaya: Herhangi bir plan değişikliği olmadı.


 

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

 

Ayhan Büyükkaya: Yeni dönem projelerimiz arasında yeni otogar, kapalı semt pazarı, sosyal tesisler yer alıyor. Güneş enerjisi santrali projemizin, istihdama yönelik çalışmalarımızın, sosyal hayatı geliştirmeye yönelik faaliyetlerimizin, yol, atık su, arıtma ve imar projelerimizin hatırlanmasını isteriz.


 

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

 

Ayhan Büyükkaya: İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle, bu kentlere bağlı ilçe belediyeleriyle kardeş belediyecilik uygulamalarımız mevcut. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir adet itfaiye aracı ve bir adet halk otobüsü dışında herhangi bir yardım ve destek alamadık.


 

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?

 

Ayhan Büyükkaya: Kent konseyimiz yok. Büyükşehirlerdeki mahalle dernekleriyle, STK’larla ortak çalışmalar yapıyoruz.


 

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?

 

Ayhan Büyükkaya: Özellikle pandemi döneminde ve bayramlarda yaşlı vatandaşlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve malzeme yardımı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.


 

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

 

Ayhan Büyükkaya: Siyasi iktidarın engellemeleri nedeniyle zorluk yaşıyoruz, hizmetlerimiz aksıyor.



Hanak Belediyesi

 

Kurumsal Yapı: Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Birimi, Emlak Servisi, İtfaiye ve Özel Kalem.

 

Misyon: İlçemizde yaşam kalitesini yükseltmek.

 

Vizyon: Şeffaf, insan odaklı ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla kaliteli, eşit ve sürdürülebilir hizmetler sunmak.

 

Stratejik Hedefler: İlçemizdeki yaşam koşullarını iyileştirmek, istihdamı artıracak ve göçü engelleyecek çalışmalar yapmak.

 

Çalışan Sayısı: 25

 

Bütçe: 7.062.384,52 TL

 

 

 

Ayhan Büyükkaya


Hanak Lisesi’ni bitirdi. 1985 yılında SODEP yönetimindeki Gebze Belediyesi’nde işe başladı. Altı yıl Kültür ve Eğitim Müdürlüğü, iki yıl Oto Terminal Müdürlüğü, bir yıl Zabıta Komiserliği yaptı. Geçici görevle bir yıl Şekerpınar Belediyesi’nde Emlak Şefliği görevinde bulundu. Daha sonra Gebze Belediyesi Gelirler Müdürlüğü’ndeki görevine döndü. Yaklaşık 24 yıl TÜM-BEL-SEN sendika üyesi olarak il kurulunda görev yaptı. 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Hanak Belediye Başkanı seçildi. Evli ve bir çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler