Ayvalık Belediyesi’ne anlamlı ödül

• 10 Ekim 2022
Ayvalık Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin 21.’sini düzenlendiği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödül aldı.

Tarihi Kentler Birliği’nin 21.’sini düzenlendiği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödülleri İstanbul’da sahiplerini buldu. Ayvalık Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı öğretim üyeleriyle birlikte yürüttüğü Yorgola Han’ın (eski vergi dairesi) restorasyonunun tamamlanması, Ayvalık Belediyesi’nin hizmet binası olarak ilçeye kazandırılması çalışmasıyla uygulama dalındaki birincilik ödülü aldı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ödülü almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Engin, UNESCO yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceklerini belirtti.