Alan: “Yeni nesil belediyecilik anlayışı doğrultusunda çalışıyoruz”

• 17 Ekim 2022
Pınarbaşı Belediye Başkanı Mahmut Alan Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

MAHMUT ALAN:
Beldemiz için yapılması gerekenleri planlamayı ve imkânlarımız doğrultusunda hizmet sunmayı vadettim. Beldemizin içme suyu ve kanalizasyon hattını yeniledik, merkezî mahallelere doğalgaz ulaştırdık. Belediyemize ait 220 metrekarelik işyerini taziye evine dönüştürdük, yeni bir taziye evi yaptık. Beldemize iki katlı kütüphane kazandırdık. Altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollara 52.500 metrekare kilitli taş ve 4 kilometre asfalt döşedik. 13.000 metrekarelik alanı park ve mesire alanı olarak düzenledik. 5 kilometrelik kayalık zeminde yol açtık, beldemize yeni içme suyu kaynağı kazandırmak için çalışmalar yaptık.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

MAHMUT ALAN
: Belediyemizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

MAHMUT ALAN:
İki mahalleye taziye evi yapmak, beldemizin meydanını düzenlemek. beldemize işyeri kazandırmak,  yol çalışmaları kapsamında 30.000 metrekare kilitli parke taşı döşemek istiyoruz.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

MAHMUT ALAN:
Adıyaman Belediyesi’yle herhangi bir çalışma yapmıyoruz. Kardeş büyükşehir belediyeleriyle işbirliği yapıyoruz. Büyükşehir belediyelerinden araç, gereç ve malzeme desteği alıyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

MAHMUT ALAN:
Beldemizde sivil toplum kuruluşu olmadığı için katılımcılığa yönelik çalışmalar yapamıyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

MAHMUT ALAN:
Dezavantajlı gruplara yiyecek ve giyecek yardımında bulunuyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

MAHMUT ALAN:
Maddi zorluklar yaşıyoruz. Genel bütçeden ayrılan pay dışında yardım alamıyoruz. Personel sıkıntısını yaşamamıza rağmen belediyemize personel alamıyoruz.

PINARBAŞI BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Evlendirme Memurluğu, Tahakkuk Tahsilat Servisi.

MİSYON:
Kamu yararını ön planda tutmak. Kaynakları etkin ve verimli kullanmak. Teknolojiden faydalanmak. Şeffaflığı hesap verebilirliği, katılımcılığı ve vatandaş memnuniyetini esas almak. Çalışanını koruyan, güler yüzlü ve çözüm odaklı hizmet anlayışını geliştirmek.

VİZYON:
Yeni nesil belediyecilik anlayışıyla beldemizi 21. yüzyılın çağdaş kent yapılanmasının en güzel ve seçkin örneklerinden biri yapmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Beldemizin, vatandaşların refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltmek.

ÇALIŞAN SAYISI: 10

BÜTÇE: 9.000.000 TL

MAHMUT ALAN KİMDİR?

İlkokulu Pınarbaşı’nda, ortaokulu Çelikhan’da bitirdi. Açık liseyi tamamladı. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştı. 2019 yerel seçimlerinde Pınarbaşı Belediye Başkanı seçildi. Altı çocuk babasıdır.