Balçova Belediyesi cinsiyet eşitliğine yönelik politikalarını sürdürüyor

• 17 Ekim 2022
Balçova Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği için önemli bir adım daha attı.

Balçova Belediyesi, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalama kararı aldı. Bu kararla Balçova Belediyesi, yerel ölçekteki faaliyetleriyle toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama taahhüdünde bulunan belediyeler arasına girdi. Balçova’daki tüm faaliyetlerde kadın-erkek eşitliği ilkesi göz önünde bulundurulacak. Sözleşme kapsamında kamusal alanların eril mekânlar olmaktan çıkarılması, eşitlik ilkesi doğrultusunda düzenlenmesi, kadınların eğitim, sağlık, siyasi temsil gibi temel insan haklarından eşit şekilde yararlanması amaçlanıyor.