"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZLA SİVAS’TA BULUŞUYORUZ

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

En son 27-29 Mayıs tarihlerinde Van’da düzenlediğimiz CHP Belediye Başkanları Çalıştayı için yeni durağımızı Sivas olarak belirledik. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında, 21-23 Ekim tarihlerinde Sivas’ta hem vatandaşlarla bir araya geleceğiz hem de kapsamlı değerlendirmelerde bulunacağız.

En son 27-29 Mayıs tarihlerinde Van’da düzenlediğimiz CHP Belediye Başkanları Çalıştayı için yeni durağımızı Sivas olarak belirledik. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında, 21-23 Ekim tarihlerinde Sivas’ta hem vatandaşlarla bir araya geleceğiz hem de kapsamlı değerlendirmelerde bulunacağız.

Bu haftaki yazımda Sivas programımız kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar hakkında bilgi vermek isterim. Belediye başkanlarımızla belli periyotlarda bir araya gelerek, belediyelerimizin başarılı faaliyetlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Sivas’ta düzenleyeceğimiz çalıştay, 2019 yerel seçimlerinden bu yana düzenlediğimiz yedinci toplantı olacak.

Öncelikle şunun altını çizmekte fayda görüyorum: Diğer siyasi partilerden farkımız var. Belediye başkanları toplantılarımız, herkesin bir araya geldiği, konuşmaların ardından dağıldığı toplantılardan olmuyor. Her toplantımızda hem belediye başkanlarımızı bilgilendiriyoruz hem de onların görüş ve önerilerini alabilecek içerikler hazırlamaya gayret ediyoruz. Bu toplantılarımızı, belediyelerimizin olmadığı illerde yapmaya özen gösteriyoruz, ülkemizin dört bir yanındaki belediye başkanlarımızı, toplantıyı yaptığımız ildeki vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bu toplantımız için de uzun süredir çalışıyoruz. Program dahilinde 21 Ekim Cuma günü belediye başkanlarımızın gruplar hâlinde Sivas’ın ilçelerini ziyaret etmesini, vatandaşlarla bir araya gelmesini planlıyoruz.

Çalıştay programımız, 22 Ekim Cumartesi günü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından, bir moderatör eşliğinde, alanında uzman isimlerin katılımıyla belediye başkanlarımıza yönelik bir panel düzenleyeceğiz. Uzman isimler, belli konu başlıklarında sunumlar yapacak. Toplantımızın son bölümünde ise, belediye başkanlarımızla değerlendirme oturumu yapacağız. Belediye başkanlarımızın görüş ve önerilerini dinleyeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapanış konuşmasıyla toplantımızı tamamlayacağız.

İktidarın yanlış politikaları, vatandaşları ağır bir ekonomik buhranla karşı karşıya bıraktı. Sivas’taki çalıştayımızda, belediyelerimizin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal destek hizmetlerini de ele alacağız. İktidar, belediyelerimiz üzerindeki haksız ve hukuksuz baskılarını artırıyor. Toplantılarımızda bu konuyu da değerlendireceğiz. Yaklaşan seçimler hakkında fikir alışverişinde bulunacağız, belediyelerimizin şu âna kadar verdiği hizmetlerle önümüzdeki süreçte atacağı adımları değerlendireceğiz. Amacımız, iktidarın tüm baskılarına rağmen hizmet üretmeye devam eden belediyelerimizin başarılı faaliyetlerine katkıda bulunmak ve daha fazla sayıda vatandaşa ulaşmak.


Önerilen Haberler