"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Doğan: “Vatandaş memnuniyetine odaklanıyoruz”

  • 17 Ekim 2022
Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

ALİ DOĞAN: Doğal Yaşam Parkı Projesi için çalışmalarımız sürüyor. Proje kapsamında, suyun ortak kullanımı ve koruma önceliği ilkesi doğrultusunda Fırat Havzası kamunun kullanımına açık olacak, kontrol altına alınacak, rekreasyon amaçlı kullanılacak, ziyaretçilerin ve kıyı işletmelerinin ihtiyaçları karşılanacak, doğayı koruma tedbirleri uygulanacak, kontrol altına alınması ve rekreasyon amaçlı kamunun hizmetine sunulması yönünde Doğal Yaşam Parkı projemizin alan çalışmaları devam etmektedir. Karkamış Antik Kenti’ndeki kültür varlıklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla tanıtım faaliyetleri artırılacak, alan düzenleme çalışmaları tamamlanacak.

Fırat Nehri’nin hayat verdiği Elifoğlu, Kelekli, Tosunlu ve Erenyolu Mahalleleri’nde vatandaşların en önemli geçim kaynaklarından biri, nane. Keleki Mahallesi’nde nane yağı fabrikası kuracağız. Bu sayede ilçemizde istihdamı artıracağız ve sektörel çeşitliliğe katkıda bulunacağız. Özellikle nehir kıyısındaki sulanabilen tarlalarda yetiştirilen nane, haziran ayından itibaren hasat ediliyor, kurutuluyor yurtiçine ve yurtdışına gönderiliyor. Fırat Nehri kıyısındaki dört mahallede 8-10.000 dönümlük alanda nane yetiştiriliyor.

İlçemizin konut ihtiyacını karşılamak amacıyla vatandaşların talepleri doğrultusunda belediyemizin arsasına 15 adet 2+1 konut yapımında sona yaklaştık. Karşıyaka Mahallesi’ne stadyum yapacağız, vatandaşların ve gençlerin sosyal yaşamına, sportif faaliyetlerine katkıda bulunacağız. İlçemizde festivaller düzenliyoruz. Bu kapsamda kardeş belediyelerle protokoller imzaladık. Daha verimli, daha fazla hizmet anlayışını benimsedik. Başarılı 33 üniversite öğrencisine her ay burs veriyoruz. İlçemizdeki okulların bakım-onarım işlemlerini tamamladık. Pandemi döneminde öğrencilerin gelişimine ve eğitimine destek olmak amacıyla kompozisyon yarışması düzenledik, yarışmada başarılı olan öğrencileri ödüllendirdik. Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserlerinin ilçemizde sergilenmesi için destek verdi. Pandemi nedeniyle resim sergisi iptal oldu. Belediyemizin iştiraklerinden Karteks Şirketi bünyesinde tekstil sektöründe kadınları istihdam ettik, kadınların meslek edinmesini ve maddi açıdan güçlenmesini sağladık.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

ALİ DOĞAN:
Stratejik hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı ve planlarımızı güncelliyoruz. İlçemizi geliştirecek çalışmalar öncesinde durum analizi yapıyoruz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

ALİ DOĞAN: Başkanlığım süresince önceliğim, vatandaşların taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamak, vatandaş memnuniyetini sağlamak, hesap verebilir ve şeffaf yönetim anlayışını devam ettirmek, gelecek nesillere sağlıklı ve yaşam kalitesi yüksek bir ilçe bırakmak.

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

ALİ DOĞAN:
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ilçemizin altyapı, sokak iyileştirme ve ana bağlantı yollarındaki asfalt çalışmalarını yürütüyor. Vatandaş memnuniyetini ön planda tutsak da, hizmetlerimiz aksayabiliyor.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

ALİ DOĞAN:
Sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili projeleri değerlendiriyoruz, sivil toplum kuruluşlarına destek oluyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

ALİ DOĞAN:
Belediyemizin şirketinin bünyesinde kadınlara yönelik projeler geliştiriyoruz. Başarılı öğrencilere burs veriyoruz. Tekstil sektöründe kadınların üretim yapması ve aile bütçesine katkıda bulunması için destek veriyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

ALİ DOĞAN:
İlçemiz, coğrafi yapısı ve sektörel yetersizliği sebebiyle göç veriyor. Bütçe desteği alamadığımız için hizmetlerimiz kesintiye uğruyor.

KARKAMIŞ BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği, Emlak Servisi, Muhtarlık Müdürlüğü.

MİSYON: Daha yaşanabilir, daha huzurlu ve güvenli bir ilçe olmak.

VİZYON: İlçemizin tarihî, kültürel ve doğal mirasına sahip çıkmak. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmet sunmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Kurum kaynaklarını etkin ve verimli yönetmek. Kurumsal kapasiteyi ve hizmet verimliliğini artırmak. Karkamış’ın doğal, tarihî ve kültürel değerlerini korumak, geliştirmek, gelecek nesillere aktarmak. Planlı kentleşmeyle Karkamış’ı yaşanabilir bir ilçe hâline getirmek.

ÇALIŞAN SAYISI: 45

BÜTÇE: 17.500.000,00 TL

ALİ DOĞAN KİMDİR?

Nizip Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi’ni bitirdi. Karkamış Barajı’nda tekniker olarak çalıştı. 2000 yılında Nizip’te faaliyete geçirdiği şirketiyle iş dünyasına adım attı. İş yaşamında elde ettiği başarılarla adını duyurdu. Antalya Akev Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Programı’nda eğitim hayatına devam etmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler