Dostluk Zeytinliği’nde hasat heyecanı

• 17 Ekim 2022
Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle İçel Soroptimist Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulübü’nün kız çocuklarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla oluşturduğu Dostluk Zeytinliği’nde hasat heyecanı yaşandı.

3.300 metrekarelik alanda, 207 ağacın bulunduğu zeytinlikte zeytinler, şarkılar ve türküler eşliğinde toplandı. Yüzlerce kilo zeytinin toplandığı hasatta elde edilen ürünler, Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi aracılığıyla kız çocuklarının eğitimi için kullanılacak. Dostluk Zeytinliği’nin birçok amaca hizmet ettiğine vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Daha yeşil ve temiz bir çevre edinmenin yanında, insanları çok özel bir amaç için bir araya getirerek kardeşlik havasını yaşatıyoruz. Aynı zamanda kadınların üretiminin ön plana çıkarılmasını sağlarken, kız çocuklarının da eğitimine destek oluyoruz,” dedi.