Dünya Kız Çocukları Günü Seyhan Belediyesi’nde etkinliklerle karşılandı

• 17 Ekim 2022
Seyhan Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde etkinlikler düzenledi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün diğer müdürlüklerin işbirliğiyle organize ettiği etkinliklerin ilki Yeşilyurt Bilgi Evi’nde gerçekleştirildi. “Kız ve Erkek Rolleri” konulu münazara çalışmasında oluşturulan gruplar, kız ve erkek rolleri konusunda karşıt görüşleri savunarak, toplumda cinsiyetlere biçilen rollerin neden olduğu eşitsizliği ortaya koymaya çalıştı. Gazeteci Sema Erdoğan’ın moderatörlüğünü yaptığı ikinci etkinlikte, “Adana’da Mesleğindeki İlk Kadınlarımız” konulu söyleşide erkek egemen meslekleri ilk kez yapan kadınlar anlatıldı. Etkinlikler kapsamında Bilgi Evleri arasında düzenlenen öykü ve şiir yarışmalarında dereceye giren eserlere ödülleri verildi.