Kadıköy Belediyesi’nden anlamlı ev sahipliği

• 17 Ekim 2022
Kadıköy Belediyesi, Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı.

Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, Kadıköy Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği ortaklığında Alan Kadıköy’de düzenlenen Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda yerel yönetim temsilcileriyle şehirlere yeşil finansman sağlayan fonların temsilcileri bir araya geldi, uzmanlar da yeşil ekonomiyi anlattı. Yeşil finansmanla fonlanan örnek projeler incelendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Ülke Direktörü Dr. Güneş Cansız, açılış konuşması yaptı. Sempozyumda, “Nordic Talks”, “İstanbul Parklet Projesi”, “Sıfır Karbon Binalar Ulusal ve Yerel Eylem Planı”, “Döngüsel Ekonomi”, “Döngüsel Şehirler”, “Yeşil Finansman” başlıklı oturumlar yapıldı.