Karşıyaka Belediyesi çevreye dönük uygulamalarını sürdürüyor

• 17 Ekim 2022
Karşıyaka Belediyesi, Zehirsiz Kentler İyi Niyet Belgesi’ni imzaladı.

Karşıyaka Belediyesi, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Zehirsiz Sofralar Platformu işbirliğiyle yürütülen “Zehirsiz Kentlere Doğru” projesi kapsamında Zehirsiz Kentler İyi Niyet Belgesi’ni imzaladı. “Zehirsiz Kentlere Doğru” projesi, pestisitlerin/biyosidal ürünlerin zararları konusunda farkındalık yaratmayı, alternatif uygulamaların kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Proje, Karşıyaka’da sağlıklı ve kaliteli kent hayatı oluşturmaya da katkıda bulunacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Zararlı mücadelesi için üniversite işbirliğiyle oluşturduğumuz birimlerimiz, çevre ve insan dostu bir ilaçlama çalışması yapıyor. İnsanla ve tarımsal ürünlerle temas eden alanları kesinlikle ilaçlamıyoruz. Dijital ortamda hazırladığımız üreme noktaları haritasıyla düzenli olarak kontrol sağlıyoruz,” dedi.