Mersin’de tıbbi atıklar bertaraf ediliyor

• 17 Ekim 2022
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi’nde her gün ortalama 9 ton tıbbi atık bertaraf ediliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi koordinesinde tıbbi atıklar düzenli olarak toplanıyor. Nisan 2019’dan bu yana 10 milyon 128 bin 77 kilogram tıbbi atık bertaraf edildi. Teknoloji ekipmanlarla işleme tabi tutulan atıklar, 135-145 santigrat derecede 3 bar basınçla sterilize ediliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu işlemle tıbbi atıkların çöp olmasının ve doğaya zarar vermesinin önüne geçiyor. Ayrıca tıbbi atıklardan dolayı oluşabilecek riskler de en aza indirilerek hem çevre hem de toplum sağlığı korunuyor.