Bayraklı Belediyesi, 640 ton atığı geri dönüşüme kazandırdı

• 24 Ekim 2022

Geri dönüştürülebilir atıkları tek bir merkezde toplayarak hem doğaya hem de ekonomiye katkıda bulunmak için çalışmalarına hız veren Bayraklı Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında on ayda 640 ton evsel atık topladı. Belediye hizmet binalarındaki atık toplama kutuları, ilçenin üç noktasına yerleştirilen mobil atık toplama konteynerleri sayesinde tonlarca atık ekonomiye kazandırıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 445 ton karışık ambalaj atığı, 180 ton cam atığı, 11.000 litre bitkisel yağ ve üç ton atık pil topladı. 75. Yıl Mahallesi, Sevgi Yolu ve Haşim İşcan Caddesi’nde bulunan mobil atık toplama merkezleri de ilgi gördü. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Bu konuda bize destek olan vatandaşlara teşekkür ediyorum,” dedi.