Çiğli Belediyesi Kaklıç Sanat Akademisi hizmete açıldı

• 24 Ekim 2022

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü öncülüğünde Kaklıç’ı sanat köyüne dönüştürme çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, önemli bir projeyi hayata geçirdi. Heykel, resim, seramik ve su kabağı süsleme kurslarının düzenleneceği Kaklıç Sanat Akademisi hizmete açıldı. Akademi bünyesinde düzenlenecek kurslara Kaklıç ve Sasalı Mahallesi sakinleri başta olmak üzere Çiğlili vatandaşlar ücretsiz katılabilecek. Kursiyerler, ürettikleri sanat ürünlerini kurulacak stantlarda satarak aile bütçelerine de katkı sağlayabilecek. Açılış töreninde konuşan Başkan Gümrükçü, “Kaklıç, kent merkezine yakınlığı, sahip olduğu doğal güzellikler, muhafaza ettiği köy dokusu ve sanatsal üretim potansiyeliyle ender görülen yerleşim yerlerinden biri. Kaklıç’ın bu özelliklerini doğru değerlendirerek bir sanat köyü yaratmak istiyoruz. Kaklıç’ı, hayalini kurduğumuz sanat köyü hüviyetine kavuşturduğumuzda gerek bölgenin gerek Çiğli’nin çehresi değişecek,” dedi.