Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden Engelsiz Filmler Festivali’ne ev sahipliği

• 24 Ekim 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Filmler Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

Puruli Kültür Sanat’ın düzenlediği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği, Engelsiz Filmler Festivali, herkes için erişilebilir bir sinema deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Festivalde, Türk ve dünya sinemasının en iyi örneklerinden seçilen filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Filmler, görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için ayrıntılı altyazı, ortopedik engelliler için erişilebilir salonlarda gösterildi. Görme engellilerle aynı deneyimi yaşamak isteyenler, göz bandı ve sesli betimleme kulaklığıyla film izledi. Gösterimlere ilgi yoğun oldu.