İlk hasat Başkan Ergin’den

• 24 Ekim 2022
Ayvalık Belediyesi mülkiyetindeki zeytin ağaçlarından yeni sezonun ilk hasadını Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptı.

Göreve geldiği günden itibaren bereketin sembolü zeytine önem veren ve belediye tarihinde ilk defa zeytinliklerin hasadının belediye ekipleri tarafından yapıldığını hatırlatan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, elde edilen zeytinyağlarının S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nde satışa sunulduğunu belirtti. Belediyenin öz kaynaklarını verimli kullanacağına dair verdiği sözü yerine getiren Başkan Ergin, zeytinliklerin özel şahıslara kiralanarak gelir kaybının önüne geçildiğini, her yıl 5.000 zeytin ağacının mahsulünün işlendiğini ve zeytinyağı elde edildiğini ifade etti.