Karahan: “Daha güçlü bir belde olmak istiyoruz”

• 24 Ekim 2022
Gölgeli Belediye Başkan İbrahim Karahan Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

İBRAHİM KARAHAN: Altyapı çalışmalarını tamamladık, üstyapı çalışmalarına devam ediyoruz. Belediyemize iki arazi kazandırdık. Bu arazilere park yapacağız. İçme suyunun yetersiz olması nedeniyle beldemize yeni su gözesi sözü vermiştim. Yeni su gözesini, deposunu ve hattını vatandaşların hizmetine sunduk. Salkavak Mahallesi’ndeki mezarlık sorununu çözdük. Salkavak Mahallesi’nde imar planı için İller Bankası tarafından altyapı çalışmaları tamamlandı, süreç devam ediyor. Beldemizdeki yol çalışmalarının %80’lik kısmını tamamladık.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

İBRAHİM KARAHAN:
Belediyemizin stratejik hedeflerinde ve planlarında herhangi bir değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

İBRAHİM KARAHAN: Önümüzdeki dönem hedeflerimiz arasında yaşlı bakımevi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yemek hizmeti, belediyemize ait taşınmazlara sosyal donatı alanları inşa etme, Salkavak Mahallesi’nde altyapı çalışmalarını tamamlama, gençler için spor tesisi, beldemizin su gözesine doğal arıtma yapımı, sokak hayvanları için barınak ve birlik üyeliği (encümen üyeleri birlik üyeliğine üç kez ret oyu verdiği için Tokat Sahipsiz Hayvanlar Birliği’ne üye olamadık) yer alıyor.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

İBRAHİM KARAHAN:
Tokat Belediyesi’yle işbirliği yaptığımız çalışma alanları yok.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

İBRAHİM KARAHAN:
Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmıyoruz.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

İBRAHİM KARAHAN:
Dezavantajlı gruplara yönelik projemiz yok.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

İBRAHİM KARAHAN
: Ekonomik açıdan zorluklar yaşıyoruz. Belediye meclisinde encümen üyelerinin aldığı kararlar çalışmalarımızı yavaşlatıyor. Belediyemizin araçları eski, arızalarla, maliyet sorunlarıyla karşılaşıyoruz.

GÖLGELİ BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Fen İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü.

MİSYON: Daha güçlü bir belde olmak.

VİZYON: Etkin ve verimli hizmetler üretmek.

STRATEJİK HEDEFLER: Projelerimizin devamlılığını sağlamak.

ÇALIŞAN SAYISI: 11

BÜTÇE: 10.000.000 TL

İBRAHİM KARAHAN  KİMDİR?

İlköğretimini Gölgeli’de tamamladı. 1996-1999 yılları arasında Gölgeli Dernek Başkanlığı görevini yürüttü. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Gölgeli Belediye Başkanı seçildi.