Marmaris defnesine hak ettiği değer verilecek

• 24 Ekim 2022
Marmaris Belediyesi, birçok ülkeye ihraç edilen Marmaris defnesi için önemli girişimlerde bulundu.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın göreve gelmesiyle tarımda atağa geçen Marmaris Belediyesi, defneyle ilgili önemli girişimlerde bulundu. Tıp, kozmetik ve gıda sektöründe kullanılan, birçok ülkeye ihraç edilen defne hem köylüye kazandıracak hem de Marmaris’in adını duyuracak. Çamlı, Çetibeli, Karacaköy, Turgut ve Bayır Mahalleleri’ndeki ailelerin geçim kaynağı olan defnenin köylülere ve bölge ekonomisine katkı sağlaması amacıyla adım atan Marmaris Belediyesi, Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (MARKO) aracılığıyla köylülere ulaştı. 2021-2022 döneminde yaklaşık iki buçuk ton defne toplanmasını sağlayan MARKO, Marmaris dışından gelen toplayıcılardan daha fazla fiyat vererek köylünün 2 milyon TL ekstra kazanç elde etmesini sağladı.