Ücretsiz toprak analizinin yeni durağı Serik oldu

• 24 Ekim 2022
Antalya Büyükşehir Belediyesi, aşırı gübre kullanımının önlenmesi amacıyla başlattığı ücretsiz toprak analizlerine Serik’te devam etti.

Yerelden kalkınma hamlesiyle çalışmalarını yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, tarıma desteğini sürdürüyor. Bugüne kadar Serikli üreticilere birçok alanda destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik ilçesine bağlı Zırlankaya, Boğazkent ve Büğüş Mahalleleri’nde ücretsiz toprak analizi yaptı. Gübre kullanımını azaltmak ve çiftçiyi gereksiz maliyetten kurtarmak amacıyla gerçekleştirilen çalışma çiftçilerden tam not aldı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli ziraat yüksek mühendisi Nermin Ata Aksu, çiftçilere toprak analizi yaptırma alışkanlığı kazandırmak, kaliteli ve verimli ürün elde etmek için çalışma yaptıklarını belirtti.