Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda yeni eğitim dönemi

• 3 Ekim 2022
Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda yeni eğitim dönemi hazırlıkları tamamlandı.

Olası afetlere hazırlık, zarar azaltma ve müdahale açısından birçok çalışma yapan Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı, yeni eğitim dönemi için hazırlıklarını tamamladı. Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’nda doğal afetlerin oluşumu, afet esnasında yapılması gerekenler, afet öncesinde ve sonrasında alınabilecek önlemler hakkında eğitimler veriliyor. Eğitim çalışmalarının uygulamalı olarak yapıldığı parkta, “Deprem Deneyim Odası”, “5 Boyutlu Sinema”, “İnteraktif Portatif Yangın Simülasyonu” yer alıyor, olası afetler karşısında davranış ve müdahale biçimleri öğretiliyor. Parkta, grup ziyaretlerine açık oyun alanları da bulunuyor.