Çiğli Belediyesi, “İmar ve Kentleşme Çalıştayı” düzenledi

• 3 Ekim 2022

Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “İmar ve Kentleşme Çalıştayı” sona erdi. Çalıştaya katılan bilim insanları ve akademisyenler, Çiğli’nin imar ve kentleşmeyle ilgili sorunları ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Başkan Utku Gümrükçü, “İmar sorunu olan yerleri, kentsel dönüşüm uygulamalarını, doğal değerleri ve dijital uygulamaları her yönüyle konuşacağız. Çiğli, İzmir’in en hızlı gelişen ilçelerinin başında geliyor. Tarımsal alanları imara açmayacağız, yeşil alanları koruyup yenisini kazandıracağız, sulak alanları koruyup kollayacağız. Ekolojik dengeyi bozmadan insanların, hayvanların ve doğanın bir arada yaşadığı bir kent yaratacağız,” dedi.