Kum zambakları Ayvalık’ın çehresini güzelleştiriyor

• 3 Ekim 2022
Ayvalık Belediyesi’nin korunma altına aldığı kum zambakları, Ayvalık’ın Badavut ve Patriça kıyılarında çiçek açtı.

Ayvalık’ın gözde sahillerinden Badavut ve Patriça’da kendini gösteren endemik bitki türü kum zambağı bu yıl yeniden çiçek açtı. Kum zambakları konusunda çok hassas davrandıklarını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Kum zambakları, ağustos ve ekim ayları arasında çiçek açmaktadır. Kum zambakları, nesli tükenmekte olan türler arasında ve dünya genelinde koruma altına alınmış. Belediye olarak bilgilendirme açısından tabela çalışması yaptık. Türün yetiştiği ya da yetişme olanağı olan bölgelere araç girişlerini engelleyip, denetimler gerçekleştiriyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz rutin aralıklarla zambakların takibini yapıyor,” dedi.