Mersin Büyükşehir Belediyesi iklim odaklı çalışmalarını sürdürüyor

• 3 Ekim 2022
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planının Hazırlanması Projesi’ni hayata geçiriyor.

Mersin’in sera gazı emisyonunu azaltmak ve kentin iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak için hazırlanan proje 12 ay sürecek. Proje kapsamında Mersin’de sera gazı emisyonuna ve iklim değişikliğine etki eden faktörlere ilişkin bilgi toplanacak. Ulusal ve uluslararası normda kabul görmüş emisyon faktörleri kullanılarak Mersin için emisyon envanteri oluşturulacak ve “Sera Gazı Emisyon Envanteri Raporu” hazırlanacak. Eylem planı hazırlama çalışmalarına katkı sunacak paydaşlar belirlenecek, değerlendirme toplantıları yapılacak. Mevcut durum senaryosuna ek olarak sera gazı emisyon azaltım senaryoları, Mersin’in mevcut plan ve politikaları göz önüne alınacak, ilgili paydaşların görüş ve önerileri doğrultusunda kurgulanacak ve maksimum üç senaryo bazında sera gazı emisyon azaltım miktarları hesaplanacak.