ADALET NE ZAMAN GELECEK?

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Yalova’da iki buçuk yıldır, halkın sandıktaki iradesinin masa başında gasp edildiği bir süreç yaşıyoruz. Seçilmiş belediye başkanımız Vefa Salman, hakkındaki tüm suçlamalardan aklanmasına rağmen siyasi kararlarla görevine iade edilmiyor. Soruyoruz: Adalet ne zaman gelecek?

Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman, Şubat 2020’de İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden geçici olarak uzaklaştırıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bir isim başkanvekilliğine getirildi. Yani Yalova’yı, Yalova halkının seçmediği bir yapı yönetmeye başladı. İki buçuk yıldır süren yargılamada hiçbir iddia ispat edilemedi. Hatta üç ayrı bilirkişi raporunda belediye başkanımız suçsuz bulundu. Ayrıca MASAK raporunda da belediye başkanımız hakkında tek bir suç unsuru bulunamadı. Ancak bu somut gerçeklere rağmen yargı süreci bilinçli olarak tamamlanmadı ve belediye başkanımız görevine hâlâ iade edilmedi.

26 Ekim Çarşamba günü, Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek ve milletvekili heyetimizle birlikte bu hukuksuzluğa neden olan İçişleri Bakanlığı’nın önüne giderek adalet talebimizi bir kez daha dile getirdik. İçişleri Bakanlığı’nı hukuka uygun davranmaya davet ettik. Bir gün sonra yine aynı heyetle Yalova’ya giderek, seçilmiş belediye başkanımızın duruşmasını takip ettik. Maalesef duruşmadan da adaletin çıkmadığına tanık olduk. Mahkemede, belediye başkanımızın göreve iade talebi bir kez daha reddedildi.

Bu davanın bilinçli olarak uzatıldığını biliyoruz. Siyasi iktidarın ayrımcı ve partizan yönetim anlayışından adalet çıkmayacağını da biliyoruz. Ama her şeye rağmen adalet talebimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Çünkü biz, demokrasiyi savunuyoruz. Çünkü biz, halkın sandıktaki iradesinin arkasında duruyoruz. İnanıyoruz ki, eninde sonunda adalet yerini bulacak ve seçilmiş belediye başkanımız görevine dönecek.

İktidara geldiğimizde, siyasi iktidarın belediyeler üzerindeki baskıcı ve hukuksuz uygulamalarına son vereceğiz. Seçilmiş belediye başkanlarının, kesinleşmiş yargı kararı olmadan görevden alınamayacağı bir düzen kuracağız. Partizan, keyfî ve siyasi kararlarla belediyeler üzerinde vesayet kurulmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.