"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Akyürek: “İnsan odaklı hizmetler üretiyoruz”

  • 31 Ekim 2022
Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

SABRİ AKYÜREK: 2014 yılından bu yana belediye başkanlığı görevime devam ediyorum. İlçemizde altyapı ve üstyapı çalışmaları yaptık. İlçe merkezine ve mahalle içi yollara kilitli parke taşı döşedik. Araç filomuza bir adet çöp toplama aracı, bir adet traktör, bir adet greyder, bir adet kepçe, bir adet cenaze arabası, bir adet pikap, bir adet makam arabası, bir adet itfaiye aracı, bir adet minibüs kazandırdık. Caddelerde ve sokaklarda peyzaj düzenlemesi yaptık. Seyir terası, ilçe meydanı ve konut/dükkân projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Konut/dükkân projesinin ihalesi geçtiğimiz aylarda yapıldı, inşaat süreci devam ediyor.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

SABRİ AKYÜREK:
Belediyemizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

SABRİ AKYÜREK: Öncelikli görevlerimiz, ilçemizde huzuru ve refahı sağlamak, ilçemizi geliştirmek ve daha ileri taşımak. Hazırladığımız projeleri hayata geçirmek istiyoruz, yeni projeler üretmeyi hedefliyoruz.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

SABRİ AKYÜREK:
Bingöl Belediyesi’yle ortak çalışmamız yok.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

SABRİ AKYÜREK:
Gerek ilçemizdeki gerek il dışındaki sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

SABRİ AKYÜREK
: Engelli vatandaşlar için çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

SABRİ AKYÜREK:
Bütçe yetersizliği ve ilçemizin nüfusunun az olması nedeniyle zorluklar yaşıyoruz.

YAYLADERE BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Özel Kalem, Yazı İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü.

MİSYON:  Eşitlik duygusuyla hizmetleri etkin, verimli, şeffaf, katılımcı şekilde sürdürmek. Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek.

VİZYON: İnsan odaklı hizmetler üretmek. Yerinde dönüşüm çalışmalarıyla ilçemizi yenilemek. Kültürel ve tarihî değerleri yaşatmak. Yenilikçi ve çevreci bir anlayışı benimsemek. Çağdaş ve demokratik yönetim ilkeleri çerçevesinde öncü bir belediye olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Toplumsal eşitlik perspektifiyle toplumun tüm kesimlerini gözetmek. Farklılaşan ihtiyaçları karşılamak. Yaşam hakkına saygılı bir ilçe olmak. Toplumsal sağlık bilinci konusunda farkındalık yaratmak, sağlık hizmetlerine erişime katkıda bulunmak. Yayladere’nin doğal, tarihî, kültürel, sanatsal ve turistik değerlerini koruyup zenginleştirmek. Ekolojiye duyarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre oluşumuna katkı sunmak. Yayladere’yi yaşanabilir bir ilçe hâline getirmek. Birinci derece deprem bölgesinde olan ilçemizi afetlere ve acil durum süreçlerine hazırlamak. Huzurlu ve güvenli bir ilçe ortamı oluşturmak. Kaynakları etkin ve verimli yönetmek. Kurumsal kapasiteyi ve hizmet verimliliğini artırmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 10

BÜTÇE: 24.000.000 TL

SABRİ AKYÜREK

İlk, orta ve lise eğitimini Yayladere’de tamamladı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Yayladere Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler