Balçova Belediyesi, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı

• 31 Ekim 2022
Balçova Belediyesi, kadınlara yönelik eğitim ve istihdam çalışmalarının yanı sıra eşitlikçi hizmetleriyle toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik örnek uygulamaları hayata geçiriyor.

Kadınlara yönelik eğitim ve istihdam çalışmalarının yanı sıra eşitlikçi hizmetleriyle toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik örnek uygulamaları hayata geçiren Balçova Belediyesi, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Biz, kadın-erkek eşitliğini hizmetlerimizde ana fikir olarak uygulayan bir belediyeyiz. Ancak bu hizmetlerin hem sürdürülebilir olması hem de kurumsallaşması için Avrupa standartlarının olması gerekiyor. Umarım en kısa sürede hayatın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğini uygulayan bir ülke oluruz,” dedi.