Büyükçekmece akıllı teknolojik levhalarla donatıldı

• 31 Ekim 2022
Büyükçekmece Belediyesi, 24 mahalledeki toplam 38.000 binayı akıllı teknolojik levhalarla donattı.

Büyükçekmece Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından yaklaşık bir yıllık bir çalışma sonrasında hayata geçirilen proje, vatandaşlara her açıdan kolaylık sağlıyor. Akıllı teknolojik tabletler ve telefon kameraları aracılığıyla okutulan karekodlardan binanın risk durumu, toplanma alanları, iskân, imar durumu gibi teknik bilgilere, binalara ilişkin gibi birçok veriye anında ulaşılabiliyor. Türkiye’de bir ilk olan “Binalar Konuşuyor” projesi, planlı kentleşme açısından önemli bir misyon üstleniyor. İlçe genelindeki binaların deprem risk durumu, binalar üzerindeki karekodlu levhalarla vatandaşlara bildiriliyor, gerekli önlemlerin alınması sağlanıyor.