"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Dutlulu: “Spora yatırım yapıyoruz”

  • 31 Ekim 2022
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

Belediyenizin spora yönelik hizmetlerinden ve spor politikalarından bahseder misiniz? Yurttaşların ruh/beden sağlığını geliştirmek, serbest zaman değerlendirme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hangi projeleri hayata geçirdiniz?

BESİM DUTLULU
: Akhisar, birçok branşta başarılı sporcular yetiştiren bir ilçe. Geleceğin teminatı genç sporculara yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bedensel, ruhsal ve kişisel gelişim açısından çocukların spor yapmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Genç sporcuların yanı sıra vatandaşların da ruh ve beden sağlığını korumak için kurslar düzenliyoruz. Göreve başladıktan sonra kurduğumuz Akhisar Belediyespor bünyesindeki yaz spor okullarının eğitimlerinden (yüzme, voleybol, basketbol, futbol ve okçuluk) şimdiye kadar 8.000 genç faydalandı. İlçemize voleybol, tenis, basketbol ve futbol sahaları kazandırdık, çocuklar bu sahalardan ücretsiz yararlanabiliyor, boş vakitlerini sporla değerlendirebiliyor. Akhisar Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu’nun yanında hizmete açtığımız fitness salonunda vatandaşlar spor yapma imkânı buluyor. Pilates, zumba, yoga, modern dans kurslarıyla gençlerin ve vatandaşların boş vakitlerini değerlendirmelerine, sağlıklı kalmalarına olanak sağlıyoruz. Çocukların küçük yaşlarda kas yapısını güçlendirmek, duruş bozukluklarını engellemek amacıyla bale ve jimnastik kursları düzenliyoruz, onların gelişimine için katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Satranç kurslarıyla hem çocukların hem de vatandaşların yaratıcılığını ve özgüven duygularını geliştirerek zinde kalmalarına yardımcı oluyoruz. Oryantiring takımı kurduk ve Türkiye genelindeki müsabakalarda başarı kazandık. Gençlere söz verdiğimiz kaykay pistini (skate parkı) göreve gelir gelmez hizmete açtık. İlçemizdeki parklara donanımlı spor aletleri yerleştirdik. Bu sayede 7’den 70’e tüm vatandaşlar boş vakitlerinde egzersiz yapabiliyor. İlçemizde sporun ve sporcuların gelişmesi için çalışmaya devam ediyoruz.

Dezavantajlı grupları spora teşvik etmek, sportif aktivitelere yönlendirmek için spor tesisleri ve alanları oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz? Özellikle çocukları ve gençleri ön planda tutan spor etkinlikleri düzenlediniz mi?

BESİM DUTLULU:
Engelli bireylerin toplumsal hayata katılması, sosyalleşmesi ve sporla buluşması için okçuluk takımı kurduk. Bu sayede engelli bireyler hem eğleniyor hem de sağlıklı kalıyor. Vatandaşlarım spor tesislerimize kolay ve ücretsiz ulaşmasını hedefliyoruz. Dar gelirli vatandaşların yaşadığı mahallelere kazandırdığımız spor alanlarında ücretsiz spor yapma imkânı sunuyoruz. Düzenlediğimiz kurslar, eğitimler ve spor müsabakaları aracılığıyla özellikle gençlerin spora ilgisini artırıyoruz. Yakın zamanda masa tenisi salonu açacağız.

Bölgenizdeki spor kulüplerine ve sporculara destek oluyor musunuz? Spor yönetimi alanında, spora prestij kazandıracak ve sportif faaliyetleri yaygınlaştıracak uygulamalarda konunun uzmanlarıyla, üniversitelerle, ilgili kurum/kuruluşlarla işbirliği yapıyor musunuz?

BESİM DUTLULU:
İlçemizdeki amatör spor kulüpleri başta olmak üzere sporcuların ve spor kulüplerinin her talebini karşıladık, karşılamaya da devam ediyoruz. Belediyemiz bünyesinde 30 antrenör, yaklaşık 700 sporcu ve kursiyer var. Spor kulüplerine birçok konuda destek oluyoruz. Akhisar’a üç yeni çim saha kazandırdık. Bu sahaları yaparken konunun uzmanlarından tavsiye ve eğitim aldık. Bu çalışmamızla spor kulüplerinin takdirini kazandık. Spor kulüpleri sahalarımızda antrenman yapabiliyor, lig maçlarını oynayabiliyor.

Spor hizmetlerini planlarken kaynak, bütçe, mevzuat ve uygulama açısından zorluklarla karşılaşıyor musunuz? Spor politikalarına ilişkin önerileriniz nelerdir?

BESİM DUTLULU:
Artan maliyetler, ekonomik kriz bizi de zorluyor. Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim,” sözünden hareketle sporu ve sporcuları destekliyoruz. Sponsorlar buluyor, tasarruf tedbirleri alıyor ve yeni kaynaklar yaratarak sporcuları spor hizmetleriyle buluşturuyoruz. Sporun tabana yayılması ve kişisel yeteneklerin keşfedilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Belediyemizin jimnastik kursunda spor hayatına başlayan Ayşe Begüm Onbaşı, kazandığı dünya şampiyonluklarıyla sadece bizim değil, tüm Türkiye’nin göğsünü kabartmaya devam ediyor. Devlet, spor faaliyetlerinin herkes tarafından yapılabilmesini sağlamalı, spora önem verilmeli, spor tesisleri yapılmalı. İlçemize kazandırdığımız spor tesisleri sayesinde vatandaşlar hem spor yapıyor hem de gündelik hayatın stresinden uzaklaşarak sosyalleşebiliyor. Sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler