"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Eryılmaz: “Donanımlı spor alanları oluşturuyoruz”

  • 31 Ekim 2022
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Belediyenizin spora yönelik hizmetlerinden ve spor politikalarından bahseder misiniz? Yurttaşların ruh/beden sağlığını geliştirmek, serbest zaman değerlendirme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hangi projeleri hayata geçirdiniz?

REFİK ERYILMAZ:
Spora gönül veren 789 sporcuyu ve spor kulübünü destekledik. 8.994 çocuk için yüzme, basketbol, voleybol, kick boks ve aerobik kursları düzenledik. Sekiz turnuva gerçekleştirdik. Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık. İlçemize kazandırdığımız parklara çocuk oyun grubu ve fitness aletleri yerleştirdik. 17 ayrı kurs açtık, toplam 3.048 kursiyere eğitim verdik. Belediyemizin ana sponsorluğunda Türkiye Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık.  

Dezavantajlı grupları spora teşvik etmek, sportif aktivitelere yönlendirmek için spor tesisleri ve alanları oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz? Özellikle çocukları ve gençleri ön planda tutan spor etkinlikleri düzenlediniz mi?

REFİK ERYILMAZ:
Dezavantajlı grupları sportif aktivitelere yönlendirmek ve spora teşvik etmek amacıyla birinci etabını tamamladığımız Atatürk Sahil Parkı’nın ikinci etabında engelli vatandaşların spor yapabilmesi için alanlar oluşturacağız. Çocukları ve gençleri spora yönlendirmek amacıyla 3X3 Tek Pota Basketbol Turnuvası ve geleneksel hâle getirdiğimiz Mahalleler Arası Futbol Turnuvası gibi turnuvalar düzenledik. “Uzunbağ Spor Kompleksi ve Rekreasyon Alanı” projesinin çalışmalarına devam ediyoruz, projeyi en kısa sürede tamamlayacağız. Vatandaşları, çocukları ve gençleri sportif faaliyetlere yönlendirmek amacıyla donanımlı spor alanları oluşturmaya gayret ediyoruz.

Bölgenizdeki spor kulüplerine ve sporculara destek oluyor musunuz? Spor yönetimi alanında, spora prestij kazandıracak ve sportif faaliyetleri yaygınlaştıracak uygulamalarda konunun uzmanlarıyla, üniversitelerle, ilgili kurum/kuruluşlarla işbirliği yapıyor musunuz?

REFİK ERYILMAZ:
Türkiye’de ve dünyada başarılı olan sporcuları ve kulüpleri destekledik. İlçemizdeki amatör spor kulüplerine destek olduk. Samandağ Belediyesi Spor Kulübü’nü kurduk. Samandağ Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde basketbol, badminton ve atletizm branşlarında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocukları spora yönlendirmek, onların gelişimine katkıda bulunmak, ilçemizi, ilimizi, hatta ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirmek amacıyla spora yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Düzenlediğimiz kurslarda 12.042 kursiyere eğitim verdik. Çocukları ve gençleri spora yönlendirmek amacıyla kurslara devam ediyoruz.

Spor hizmetlerini planlarken kaynak, bütçe, mevzuat ve uygulama açısından zorluklarla karşılaşıyor musunuz? Spor politikalarına ilişkin önerileriniz nelerdir?

REFİK ERYILMAZ:
Belediyemizin Spor İşleri Müdürlüğü aracılığıyla, bütçemiz el verdiğince spora ve sportif faaliyetlere katkıda bulunuyoruz, çocukları ve gençleri kötü alışanlıklardan uzaklaştırmak, onları spora teşvik etmek amacıyla sportif faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte ekonomik kriz ve belediyemizin gelirinin kısıtlı olması nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Sportif faaliyetlere daha fazla destek olması için belediyelere bütçe desteği verilmeli. Çocukları küçük yaşlardan itibaren spora teşvik etmeliyiz.


Önerilen Haberler