Geçici hayvan bakımevinde güneş enerjisi santrali hizmete girecek

• 31 Ekim 2022
Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçici hayvan bakımevine güneş enerjisi santrali kuruyor.

Türkiye’nin en donanımlı geçici hayvan bakımevini Muğla’ya kazandıran Muğla Büyükşehir Belediyesi, bakımevinin çatısına 466 adet güneş paneli kuracak, güneş enerjisinden elektrik üretecek. 155 kWh kurulu gücünde olan güneş enerjisi santrali hem geçici hayvan bakımevinin tükettiği elektriği üretecek hem de belediye bütçesine katkı sağlayacak. Önümüzdeki ay devreye girmesi planlanan güneş enerjisi santrali 2 milyon 881 bin TL’ye mal olacak. Böylece güneşten elde edilecek elektrik enerjisiyle güneş enerjisi santralinin maliyeti dört yılda çıkarılarak tasarruf edilecek.