"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gerenli: “Spor politikalarına öncelik veriyoruz”

  • 31 Ekim 2022
Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Belediyenizin spora yönelik hizmetlerinden ve spor politikalarından bahseder misiniz? Yurttaşların ruh/beden sağlığını geliştirmek, serbest zaman değerlendirme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hangi projeleri hayata geçirdiniz?

MURAT GERENLİ:
“Spor Kenti” sloganıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sporun hem bedensel hem de ruhsal gelişim açısından yararlı olduğu düşüncesiyle spor politikalarına öncelik veriyoruz. TFF tarafından “4 Yıldızlı Tesis” unvanına sahip olan Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’ni 2012 yılında hizmete sunduk. Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde her yaştan vatandaş spor olanaklarından faydalanabiliyor, sosyal donatı alanlarında keyifli vakit geçirebiliyor ve spor yapabilir. Bir haftada 1080 sporcu, Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde futbol, basketbol ve voleybol alanlarından faydalanıyor. Vatandaşlar da hobileri doğrultusunda akademiden yararlanıyor. Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde, UEFA standartlarında üç saha, bir kapalı spor salonu ve kondisyon salonları yer alıyor. Akademi, haftanın yedi günü hizmet veriyor. 2020-2024 stratejik planımızda “Bireysel-Toplumsal Yetkinlikleri Geliştirecek Programları Yenilikçi Yaklaşımla Tasarlamak ve Uygulamak”, “Temalı Spor Turnuvaları Gerçekleştirilmesi” hedeflerine de yer verdik. Bu kapsamda birçok projeyi hayata geçirdik. Süreklilik içinde gelenekselleşen projelerimizle sporun hemen hemen her dalında projeler hayata geçirdik. Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde, yıl boyunca haftanın üç günü “Sporla İç İçe Yaşam” projesini uyguladık. Vatandaşlar burada antrenör eşliğinde step, aerobik çalışmaları yapıyor. Lüleburgaz’ın futbol efsanelerinin isimlerini yaşattığımız futbol turnuvaları düzenliyoruz. İki ay süren bu turnuvada, 32 amatör takım ve 500’den fazla sporcu futbol şöleni sunuyor. 2018 yılında aramızdan ayrılan basketbol hocamız Gökhan Teksöz’ün adını yaşattığımız, Türk basketbolunun köklü kulüplerinin katıldığı Gökhan Teksöz Basketbol Turnuvası’nı her yıl gerçekleştiriyoruz. Kadınlar Spor Turnuvası-Cumhuriyet Kupası düzenliyoruz. Turnuvanın bu yıl beşincisine ev sahipliği yaptık. Voleybol ve basketbol branşlarında ülkemizin çeşitli illerinden gelen kadın spor takımları üç gün boyunca mücadele ediyor. Vatandaşları bisiklete binmeye teşvik ettiğimiz Lüleburgaz Bisiklet Festivali gibi daha nice başarılı projeyi hayata geçirmenin gurunu yaşıyoruz. Vatandaşların bedensel ve ruhsal gelişimi için spora yönelik projelere devam edeceğiz.

Dezavantajlı grupları spora teşvik etmek, sportif aktivitelere yönlendirmek için spor tesisleri ve alanları oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz? Özellikle çocukları ve gençleri ön planda tutan spor etkinlikleri düzenlediniz mi?

MURAT GERENLİ:
Tesislerimizden vatandaşların yararlanması için ücretleri minimize ettik. İlginin yoğun olduğu Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde %100 kapasitenin üzerinde çalışıyoruz. Dezavantajlı grupları her projeye dahil etmeye çalışıyoruz. Her biri engelsiz erişime uygun olan tesislerimizde yılın belli dönemlerinde dezavantajlı gruplarla sportif aktiviteler yapıyoruz. Bunu sadece futbol ya da basketbol gibi spor dalları olarak düşünmeyelim. Dezavantajlı grupları eğlenceli aktivitelerle de spora teşvik ediyoruz. Her projemizde önceliğimiz çocuklar ve gençler. Çünkü sağlıklı bir gelecek için fiziksel ve ruhsal gelişimin en önemli evresi çocukluk ve gençliktir. Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’ndeki tenis kortlarında Balkan Çocuk Tenis Turnuvası, 23 Nisan haftasında da Uluslararası Spor Turnuvası Çocuk Şenliği Kupası düzenliyoruz. En az üç gün süren turnuvada çocuklar spor yapmanın ve sporda dostluğun önemini öğreniyor. Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde faaliyet gösteren spor okullarında 1.000’den fazla çocuk, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında eğitim alıyor.

Bölgenizdeki spor kulüplerine ve sporculara destek oluyor musunuz? Spor yönetimi alanında, spora prestij kazandıracak ve sportif faaliyetleri yaygınlaştıracak uygulamalarda konunun uzmanlarıyla, üniversitelerle, ilgili kurum/kuruluşlarla işbirliği yapıyor musunuz?

MURAT GERENLİ:
Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Amatör spor kulüplerine ve sporculara destek vermeye çalışıyoruz. İlçemizde faaliyet gösteren çok sayıda amatör spor kulübüne sadece son iki yılda 300.000 TL’den fazla destek verdik. İlçemizden çıkan başarılı sporcuları destekliyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi, sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz.

Spor hizmetlerini planlarken kaynak, bütçe, mevzuat ve uygulama açısından zorluklarla karşılaşıyor musunuz? Spor politikalarına ilişkin önerileriniz nelerdir?

MURAT GERENLİ:
Tabii ki karşılaşıyoruz. Ekonomik kriz bizi zorluyor. Kırklareli’ndeki lisanslı sporcuların %70’i ilçemizde. Ancak spora yönelik hizmetlerde aynı ölçüde destek alamıyoruz. İlçemize sportif anlamda hizmet sağlayan tek tesis Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’dir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, taleplerimiz ve girişimlerimiz neticesinde ilçemize yüzme havuzuyla kapalı spor salonu yapıyor. Yerel yönetimlere spor hizmetleri için destek verilmeli.


Önerilen Haberler