İstanbul’da ileri teknoloji arıtma

• 31 Ekim 2022
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük ileri biyolojik arıtma tesisini hizmete açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “150 Günde 150 Proje” kapsamında Türkiye’nin en büyük ileri biyolojik arıtma tesisini hizmete sundu. CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ali Öztunç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açılan tesis, Tuzla, Pendik, Kartal ve Maltepe ilçelerinde ikamet eden yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek. Tesiste, günlük 650.000 metreküp atık su arıtılacak. Yeni yapılan ileri biyolojik arıtma kademesiyle atık suda bulunan kirletici maddelerin tamamı giderilecek. Marmara Denizi bu sayede çevre, halk sağlığı, deniz yaşamı açısından korunacak.