İzmir Büyükşehir’e anlamlı birincilik

• 31 Ekim 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemeraltı’nı Aydınlatma Projesi, Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği’nin düzenlediği Şehirler ve Aydınlatma Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası mimarlık, planlama ve mühendislik firması Arup’la hayata geçirdiği Kemeraltı Aydınlatma Projesi, Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği (LUCI) tarafından birincilik ödülüne layık görüldü. Güney Kore’nin Busan kentinde düzenlenen LUCI Genel Kurulu kapsamındaki ödül törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer online katıldı. Başkan Tunç Soyer, İzmir’deki kent mirasının en önemli merkezlerinden birinin Kemeraltı olduğunu ifade ederek, “Zengin kültürel mirasımızı gün yüzüne çıkarmak için Kemeraltı bölgesindeki stratejik planımız ve nazım imar planlarımız çok önemli bir yer tutmaktadır. ‘Kemeraltı Aydınlatma Master Planı’ ve pilot uygulama projeleri, bu vizyonun en başarılı çıktıları arasındadır. Bu proje, tarihî kent merkezinde enerji tasarrufu sağlayacak, karbon salımını azaltacak, yaşam kalitesini artıracak,” dedi.