"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Köse: “Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz”

  • 31 Ekim 2022
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Belediyenizin spora yönelik hizmetlerinden ve spor politikalarından bahseder misiniz? Yurttaşların ruh/beden sağlığını geliştirmek, serbest zaman değerlendirme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hangi projeleri hayata geçirdiniz?

ELİF KÖSE:
Sporun yalnızca beden ve ruh sağlığına etkisine değil, birleştirici gücüne de inanan bir belediyeyiz. Elbette spora yönelik çalışmalarımız var. İlçemizdeki parklarda dinlenme ve oyun alanlarının yanı sıra çeşitli spor aletleri de yer alıyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Hanımevi’nde, gönüllü spor eğitmeni yoga ve pilates eğitimi veriyor. Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Kapalı Spor Salonu da kadınlardan yoğun ilgi görüyor. 15 Temmuz Mahallesi’ne basketbol sahası yapıyoruz. Sporculara da destek oluyoruz. İlçemizde sportif faaliyetlere katılacak takımlara elimizden geldiğince destek oluyoruz, kamp yapan takımlarla irtibat kuruyoruz.  

Dezavantajlı grupları spora teşvik etmek, sportif aktivitelere yönlendirmek için spor tesisleri ve alanları oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz? Özellikle çocukları ve gençleri ön planda tutan spor etkinlikleri düzenlediniz mi?

ELİF KÖSE:
Göreve başladığımız ilk yıl voleybol takımı kurduk. Yeni nesil özelliklere sahip olan kapalı spor salonu açtık. Dezavantajlı grupları düşünmememiz mümkün değil. Geçtiğimiz aylarda İşitme Engelli Kız Voleybol Takımı’nı ilçemizde ağırladık, Dünya Şampiyonası’na uğurladık.

Bölgenizdeki spor kulüplerine ve sporculara destek oluyor musunuz? Spor yönetimi alanında, spora prestij kazandıracak ve sportif faaliyetleri yaygınlaştıracak uygulamalarda konunun uzmanlarıyla, üniversitelerle, ilgili kurum/kuruluşlarla işbirliği yapıyor musunuz?

ELİF KÖSE:
Sporda tesisleşmeyi düşündük ve ilçemize Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Kapalı Spor Salonu’nu kazandırdık. Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Kapalı Spor Salonu’nda kadınlar ve çocuklar için yıl boyunca çeşitli kurslar düzenliyoruz. Kurslarda, alanında uzman spor hocaları eğitim veriyor. Belediyemizin imkânları yeterli olmadığında Halk Eğitimi Merkezi’yle irtibata geçiyoruz, eğitmen desteği istiyoruz. İki yıl önce kadın voleybol takımı kurduk. Her yıl mutlaka tüm kamu kurumlarının katıldığı turnuvalar düzenliyoruz, vatandaşların da vakit geçirebileceği ortamlar oluşturuyoruz. Gelecek nesillere sporun önemini anlatabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Doğa yürüyüşlerini önemsiyoruz. Doğa yürüyüşlerine vatandaşları davet ediyoruz, onlarla vakit geçiriyoruz. Tarihî çarşı bölgesindeki gezi yolları ve güzergâhlar biliniyor. Fotoğraf sanatçısı Cemil Belder’le bir çalışma yaptık, yeni rotalar belirledik. Vatandaşlar, belediyemizin web sitesine yüklediğimiz uygulamayla, barkod okuma sistemi aracılığıyla rehbere ihtiyaç duymadan Safranbolu’nun bilinmeyen rotalarını görebiliyor, spor yapmanın yanı sıra ilçemizin güzelliklerini tanıyor.

Spor hizmetlerini planlarken kaynak, bütçe, mevzuat ve uygulama açısından zorluklarla karşılaşıyor musunuz? Spor politikalarına ilişkin önerileriniz nelerdir?

ELİF KÖSE:
Yerel yönetimler, okul spor gruplarıyla, amatör spor kulüpleriyle daha fazla işbirliği yapmalı. Bu işbirliği, ortak spor etkinliklerine dönüşmeli. Kadınların sporun her branşına katılması sağlanmalı. Bu çalışmaları hayata geçirmek için yeterli imkâna sahip değiliz. Ancak vatandaşlar için imkânlarımızı zorluyoruz.


Önerilen Haberler