“Safran Hasadı Festivali” sona erdi.

• 31 Ekim 2022
Safranbolu Belediyesi, Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen “Safran Hasadı Festivali” sona erdi.

Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait olan tarlada düzenlenen festivale, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Orman İşletme Müdürü Sema Altunay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından oluşturulan “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Şehri” gezildi. Burada yapılan lavanta ve safran hasadının ardından, Orman Okulu ve ormanlara ait resimlerden oluşan sergi gezildi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, üç gün süren festivalin oldukça verimli geçtiğini söyledi.