"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Vardar: “Belediyeciliği beklentilerin ötesine taşımak istiyoruz”

  • 31 Ekim 2022
İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

ŞAHABETTİN VARDAR: İlk hedefimiz, İnece’yi daha modern ve yaşanabilir bir beldeye dönüştürmekti. Bu hedef doğrultusunda vaatlerimizi yerine getirmeye başladık. Beldemizin en önemli sorunlarından biri, istihdamın ve iş sahalarının olmamasıydı. İş sahaları yarattık, göçü önledik. Beldemize, süt ürünleri fabrikası, kombine et tesisi, süt tozu fabrikası, ham yağ işleme tesisi getirdik. Beldemizden ve çevre köylerden yaklaşık 750 kişiye istihdam sağladık.

Beldemizdeki yol çalışmalarını tamamladık. Beldemizin altyapısını ve su isale hattını yeniledik. Atık su arıtma tesisini hizmete sunduk. Beldemize güzel bir kültür merkezi kazandırmak istiyorduk. Bunu da başardık. Kırklareli Belediyesi’nin katkısıyla beldemizdeki düğün salonunu yeniledik, herkesin övgüyle bahsettiği çok amaçlı kültür merkezini vatandaşların hizmetine sunduk. AB sınır ötesi işbirliği kapsamında çeşitli projeleri hayata geçirmeyi hedefledik. Bunu da başardık. Sınır ötesi işbirliği kapsamında beldemize dört proje ve yaklaşık 1.000.000 euro hibe kazandırdık. Çamlık mesire alanını bu projeyle yeniledik. Teke Deresi’nin kenarında yaşam ve spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturduk, beldemizin çehresini değiştirdik. Kadınlar, çocuklar ve gençler için projeler yaptık, onlara verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Özellikle pandemi döneminde vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladık, temizlik ve hijyen konusunda başarılı bir strateji izledik.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

ŞAHABETTİN VARDAR:
Belediyemizin stratejik hedeflerinde ve planlarında herhangi bir değişiklik yapmadık.  Sadece 2022 yılında planlarımızda bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Bunun başlıca nedeni, ekonomik kriz. Vatandaşların ekonomik krizden etkilenmesi nedeniyle belediyemizin geliri azaldı. Akaryakıt, elektrik ve personel giderlerindeki artış, hayata geçirmek istediğimiz projelerin önüne geçti, bazı projelerimizi ertelemek zorunda kaldık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

ŞAHABETTİN VARDAR: Önümüzdeki dönem hedeflerimiz arasında futbol sahası yapmak, iş ve istihdam alanlarını artırmak, konut alanları oluşturmak, beldemize doğalgaz getirmek, AB sınır ötesi işbirliği kapsamında temiz enerji alanında projeler üretmek yer alıyor. Hayata geçirdiğimiz projelerle her zaman hatırlanacağımızı biliyorum.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

ŞAHABETTİN VARDAR:
Kırklareli Belediyesi desteğini esirgemedi. Kültür merkezi yapımında bize verdiği destek nedeniyle Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. Kırklareli Belediyesi’yle her konuda uyumlu çalışıyoruz, herhangi bir sorun yaşamıyoruz.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

ŞAHABETTİN VARDAR:
Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz, onların istek ve taleplerine olumlu yaklaşıyoruz. Beldemizde uzun yıllardır faaliyet gösteren Tarım Kredi Kooperatifi’yle Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’ne destek veriyoruz. İnecespor’a ve sivil toplum kuruluşlarına her konuda maddi-manevi destek oluyoruz.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

ŞAHABETTİN VARDAR:
Kadınların el emeği, göz nuru ürünlerini sergileyebileceği ve pazarlayabileceği yerler yapmayı planlıyoruz. Daha önce çalışmayan veya çalışamayan kadınlara beldemizdeki fabrikalarda iş sahası yarattık. Özellikle engelli vatandaşların beldemizde rahat edebilmesi için çalışmalar yapıyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

ŞAHABETTİN VARDAR:
Ekonomik açıdan zorluk yaşıyoruz. Merkezî yönetime ilettiğimiz talepler karşılanmıyor. İller Bankası, taleplerimize geç dönüş yapıyor. Maddi imkânlarımızın yetersiz olması nedeniyle belediyemizin araçlarını yenileyemiyoruz. Bu nedenle hizmetleri yerine getirirken zorlanıyoruz.

İNECE BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali İşler Müdürlüğü.

MİSYON:
Belediyecilik hizmetlerini zamanında yerine getirmek. Vatandaşların hayatını kolaylaştırmak. Beldemizin tarihî, kültürel ve doğal mirasını korumak, geliştirmek. Sürdürülebilir planlama yapmak. Personelimize her konuda destek olmak. Belediyeciliği beklentilerin ötesine taşımak.

VİZYON: Ekonomik ve sosyal beklentileri karşılamak. Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek. Havası, doğası ve temizliğiyle örnek bir belde olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Yenilenebilir enerjiye yönelik çalışmalar yapmak. Tarımsal üretimi güçlendirmek. Çocuklar ve gençler için projeler üretmek.

ÇALIŞAN SAYISI: 23

BÜTÇE: 15.750.000 TL

ŞAHABETTİN VARDAR

Kırklareli Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdi. 17 yıl özel bir şirkette çalıştı. CHP’de il/ilçe yöneticiliği ve ilçe başkanlığı yaptı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde İnece Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler