YÜKLENİYOR
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.
Belediyenizin spora yönelik hizmetlerinden ve spor politikalarından bahseder misiniz? Yurttaşların ruh/beden sağlığını geliştirmek, serbest zaman değerlendirme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hangi projeleri hayata geçirdiniz?
FETHİ YAŞAR: Vatandaşların bedensel ve ruhsal gelişimi için ilçemizin dört bir yanında açtığımız spor tesisleri ve yüzme havuzlarıyla haftanın yedi günü hizmet veriyoruz. Yenimahalle’ye kazandırdığımız spor tesisleri arasında Bülent Ecevit, Hacı Sabancı, Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri yer alıyor. Ata Mahallesi’ne yüzme havuzu yapıyoruz, havuz yapımında sona yaklaştık. Çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimine önem veriyoruz. Yaz okullarında verilen eğitimler başta olmak üzere spor kulübümüz bünyesinde basketbol, hentbol, voleybol, masa tenisi, kick boks, taekwondo gibi 11 ayrı branşta, alanında uzman eğitmenler tarafından çocuklara spor eğitimi veriliyor. Yüzme havuzları ve spor tesislerinin yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi, Aydın Onur Spor Merkezi ve Serhat Spor Merkezi’yle birlikte 7’den 70’e her yıl 20.000’den fazla üyeye spor yapma imkânı sunuyoruz. Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde hentbol, voleybol, futbol, basketbol, badminton, yüzme, buz pateni, bilardo, taekwondo, jimnastik, masa tenisi, kick boks, bocce, boks, dart, karate, muaythai, wushu-kung-fu branşlarında 600’ün üzerinde lisanslı sporcu var. Sporcular her yıl ulusal/uluslararası müsabakalarda aldıkları derecelerle bizi gururlandırıyor, ilçemizin adını dünyaya duyuruyor. Bu başarı, spora verilen önem ve gençlerin özverisi sayesinde kazanılıyor.
Dezavantajlı grupları spora teşvik etmek, sportif aktivitelere yönlendirmek için spor tesisleri ve alanları oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz? Özellikle çocukları ve gençleri ön planda tutan spor etkinlikleri düzenlediniz mi?
FETHİ YAŞAR: Spor tesisleri ve alanları oluştururken bina girişlerini, asansörleri, koridor genişliğini, rampaların eğimini, kapıların boyutunu, banyo-tuvalet ölçülerini, mutfak ekipmanlarını, elektrik-su tesisatını engelli vatandaşların kullanımına uygun şekilde planlıyoruz. Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi’nde açtığımız Nefes Engelliler Sosyal Tesisi’nde dezavantajlı grupları spora teşvik etmek için fitness, dans ve yoga eğitimleri de veriyoruz. Görme Engelliler Spor Kulübü’ndeki görme engelli sporcular yurtiçi ve yurtdışı şampiyonalarda adlarından söz ettiriyor. Çocukları ve gençleri ön planda tutan “Gençlik Festivali” düzenledik. Festival kapsamında hentbol, yüzme, okçuluk, masa tenisi futbol, voleybol, kick boks ve bisiklet turnuvaları yapıldı.
Bölgenizdeki spor kulüplerine ve sporculara destek oluyor musunuz? Spor yönetimi alanında, spora prestij kazandıracak ve sportif faaliyetleri yaygınlaştıracak uygulamalarda konunun uzmanlarıyla, üniversitelerle, ilgili kurum/kuruluşlarla işbirliği yapıyor musunuz?
FETHİ YAŞAR: Profesyonel kulüplere hiçbir zaman sıcak bakmadık. Amacımız, amatör spor kulüplerine gücümüz elverdiğince sahip çıkmak. Malzeme, ulaşım, antrenman vb. konularda amatör spor kulüplerine desteğimiz sürüyor. Tüm sahaların ve spor salonlarının kapısı amatör sporculara açık. Çocukların spora yönlendirilmesi çok önemli. Yenimahalle’de sporla iç içe bir yaşam hedefliyoruz. Vatandaşların spor yapmasını, gençlerin sporu sevmesini, ilçemizde millî sporcuların yetişmesini istiyoruz. Bu konuda gerek üniversitelerle gerek kamu kurumlarıyla zaman zaman işbirliği yapıyoruz.
Spor hizmetlerini planlarken kaynak, bütçe, mevzuat ve uygulama açısından zorluklarla karşılaşıyor musunuz? Spor politikalarına ilişkin önerileriniz nelerdir?
FETHİ YAŞAR: Spor hizmetlerini planlarken sorun yaşamıyoruz.