Akgün: “Verimli hizmetler üretmeyi hedefliyoruz”

• 14 Kasım 2022
Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

ADNAN AKGÜN: Beldemizi doğalgaza kavuşturduk. Yol çalışmalarını tamamladık. Beldemize yeni konutlar kazandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

ADNAN AKGÜN:
Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda herhangi bir değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

ADNAN AKGÜN: Beldemize yeni konutlar kazandıracak projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Yeşil alanları artıracağız. Parklar ve sosyal yaşam merkezleri yapacağız.

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

ADNAN AKGÜN:
İl/ilçe belediyesiyle bugüne kadar işbirliğimiz olmadı.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

ADNAN AKGÜN:
Çevre Derneği, Engelliler Derneği ve Tarım Kooperatifi’yle iletişim kuruyoruz, işbirliği yapıyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

ADNAN AKGÜN:
Dezavantajlı gruplara ekonomik açıdan destek oluyoruz, sosyal yardım yapıyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

ADNAN AKGÜN:
Her işimizde merkezî yönetimle olumsuzluk yaşıyoruz. İller Bankası’nda, Devlet Su İşleri’nde, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde ayrımcılık söz konusu oluyor.

ÇATALAĞZI BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Zabıta Amirliği, Veterinerlik Müdürlüğü.

MİSYON: İlerlemeyi ve gelişmeyi temel ilke olarak benimseyen çağdaş bir yerel yönetim anlayışı oluşturmak.

VİZYON: Belediyemizin çalışanlarını ortak değerler ve amaçlar etrafında buluşturmak. Teknolojinin imkânlarından yararlanmak. Verimli ve erişilebilir hizmetler üretmek.

STRATEJİK HEDEFLER: Demokratik ve laik ilkeleri rehber edinmek. Rasyonel bir yönetim anlayışıyla daha yaşanabilir, sağlıklı ve çağdaş bir belde olmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 83

BÜTÇE: 45.403.510 TL

ADNAN AKGÜN

Maden mühendisidir. 17 yıl boyunca Zonguldak’ta maden ocağında çalıştı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Çatalağzı Belediye Başkanı seçildi. Evlidir.