Ayvalık Belediyesi Kültür Merkezi’ne güneş enerjisi panelleri döşendi

• 14 Kasım 2022

Dünyanın birçok ülkesi, yenilenebilir enerji konusunda alternatifler arıyor, enerji açığına doğal yollardan çare buluyor. Ayvalık Belediyesi, Enerjisa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçen Sürdürülebilir Enerji Temelli Turizm Uygulama Merkezi (SENTRUM) projesi kapsamında Halil Başyazgan Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi’nin çatısına güneş enerjisi panelleri döşedi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, güneş enerjisi panelleriyle doğal enerji elde edileceğini söyledi. Başkan Ergin, 30 kWh gücündeki güneş panelinden elde edilecek enerji fazlasının TEDAŞ’a satılacağını belirtti. Başkan Mesut Ergin, kültür merkezinin çatısına 90 adet güneş paneli yerleştirildiğini ve panellerin 200 metrekare alan kapladığını belirtti.