Gaziemir Belediyesi öğretmenlere özel eğitim düzenledi

• 14 Kasım 2022

Geri dönüşümün yaygınlaşması amacıyla başlattığı eğitim seferberliği kapsamında ilçedeki okullarda geri dönüşüm ve sıfır atık eğitimleri düzenleyen Gaziemir Belediyesi, bu konuda toplumu bilinçlendirmeye devam ediyor. Çocuklara küçük yaşta çevre bilinci ve geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmak amacıyla eğitimler veren Gaziemir Belediyesi, öğretmenler için de özel bir çalışma düzenledi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma kapsamında ilçedeki okullarda görev yapan öğretmenlere, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atıkta Eğiticilerin Önemi” konulu sunum yapıldı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Dizman Kayar, iklim değişikliğinin sebepleri, iklim değişikliğiyle mücadele, geri dönüşümün önemi, hangi maddelerin geri dönüştürülebileceği, atıkların geri dönüşümü için nelerin yapılması gerektiği ve bu atıkların doğaya zararları hakkında bilgi verdi.