Başkan Esen hükümetin tarım politikalarını eleştirdi

• 14 Kasım 2022
Konyaaltı Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan 5.000 metrekarelik alana ektiği Çandır fasulyesinin hasadını gerçekleştirdi.

Antalya’nın önemli bir değeri olan Çandır fasulyesinin ülke genelinde bilinirliğini artırmak ve bölgede yaşayan çiftçileri üretime teşvik etmek amacıyla yapılan fasulye hasadı tamamlandı. Hasadın her evresi Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından hazırlandı. Çandır fasulyesinin kökleriyle birlikte topraktan ayrılması sağlandı, kurumaya bırakıldı. Bir gün güneş altında bekletilen ürün, kabuklarından çıkarılmaya hazır hâle getirildi. Traktörle üstlerinden defalarca geçilerek kabuklarından ayrılan fasulye taneleri, rüzgâr vasıtasıyla harman edilerek tüketilmeye hazır hâle getirildi. Başkan Semih Esen, belediyeye ait tarlada bu yıl 1.5 ton üretim beklediklerini belirtti. Başkan Esen, hükümetin üreticiye ve halka kulak vermesi gerektiğini belirterek, “Siz, yüksek siyaset olarak Ankara’da saraylarda çok soyut kavramlar üzerinden halkı yakalamaya çalışırken, halk size fasulye diyor, keçi diyor, hayvanlarımın aşısı diyor,” dedi.