"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Melek Mızrak Subaşı: “Endeks sonuçlarını önemsiyoruz”

  • 14 Kasım 2022
Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

İnsani Gelişme Vakfı, “İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınma: Yerel Yönetimler 2021” büyükşehir/il raporunu Ekim 2022’de yayımladı. Raporun hangi endekslerinde yer alıyorsunuz?

MELEK MIZRAK SUBAŞI:
Ekim 2022’de yayımlanan “İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınma: Yerel Yönetimler 2021” raporundaki tüm endekslerde yer alıyoruz. Endekslerde ortalamanın üzerinde olduğumuz ya da ortalamanın altında seyrettiğimiz bazı göstergeler var. Örneğin, iller bazında “Güvenli Şehir” endeksinde 87.05 endeks skoruyla ilk üç kent arasındayız. “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı”, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” endekslerinde de insani gelişmeyi pozitif yönde etkileyen değerlere sahip olduğumuzu görebiliyoruz. Ancak “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar”, “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji”, “Nitelikli Eğitim”, “Eşitsizliklerin Azaltılması” endekslerinde ortalamanın altında kalıyoruz. Göstergelerin ve endeks skorlarının yapacağımız çalışmalar için önemli olduğunu düşünüyoruz.

İnsani gelişme ve sürdürülebilir kalkınma endekslerinin gelecek vizyonu ve amaçları kapsamında yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

MELEK MIZRAK SUBAŞI:
İnsani gelişme ve sürdürülebilir kalkınma endeksleri kapsamında planlarımıza özen gösteriyoruz. Belediyemizin Sosyal Destek Müdürlüğü’nün projeleriyle vatandaşlar arasındaki ekonomik eşitsizliği ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü oluyoruz. Eğitim alanındaki çalışmalarımıza da önem veriyoruz. Mahalle bazında çocuklara yönelik açtığımız sosyal tesisler sayesinde kreş çağındaki çocukların nitelikli ve kaliteli eğitim almasını sağlıyoruz, onları okul hayatına hazırlıyoruz. Sağlık ve kaliteli yaşam endeksi dahilinde mahallelerde spor salonları açıyoruz, vatandaşların ücretsiz spor yapmasını sağlıyoruz. Sürdürülebilir şehir ve topluluklar endeksi doğrultusunda özel mola merkezlerinde 5-15 yaş arasındaki dezavantajlı çocuklara hizmet veriyoruz. Altyapı projemizle atık suyun doğrudan doğaya aktarılmasını önlüyoruz.

Yerel düzeyde insani gelişme ve sürdürülebilir kalkınma endekslerinin göstergeleri bağlamında önümüzdeki dönem için hedefleriniz nelerdir?

MELEK MIZRAK SUBAŞI:
Öncelikli hedefimiz, ortalamanın altında kaldığımız endeks skorlarını iller bazında ortalamanın üstüne çıkarmak, ortalamanın üstünde seyrettiğimiz endeks skorlarını da korumak ve yükseltmek. Çalışmalarımızı bu hedefler doğrultusunda yürütmeyi ve nokta atışı yapmayı planlıyoruz. Örneğin, sürdürülebilir çevre ve enerji endeksinde iller bazında ortalamanın altında kalmamızın nedeni, bir altyapı projemizin devam etmesi. Doğayı ve çevreyi korumayı amaçlayan projemizi bu yıl tamamladığımızda kentimizin suyu %99.9 oranında temizlenecek ve geri dönüştürülecek. Ortalamanın altında kaldığımız eğitim endeksi kapsamında kentimizde yeni ve nitelikli eğitim kurumları açmayı hedefliyoruz. Ayrıca öğrencilere ulaşabilmek ve yardımcı olabilmek amacıyla hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerini geliştirmeyi, daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmayı amaçlıyoruz.

Raporda yer aldığınız endekslerin sonuçlarına göre belediyenizde geliştirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini düşündüğünüz unsurlar var mı? Varsa, bu doğrultuda hangi çalışmaları yapmayı planlıyorsunuz?   

MELEK MIZRAK SUBAŞI:
“İnsani Gelişme ve Sürdürülebilir Kalkınma: Yerel Yönetimler 2021” raporunda yer alan endeksler aslında yerel yönetimlerden ziyade kentin tüm paydaşlarını ilgilendiriyor. Bu nedenle özel sektörden kamu kurum ve kuruluşlarına kadar kentin her paydaşıyla işbirliği yapmaya özen gösteriyoruz. İşbirliği süreçlerinde iletişim ve koordinasyon problemi yaşanabiliyor. Bu konuda güçlendirme çalışmalarına başlamıştık. Daha fazla işbirliğinin Bilecik açısından önemini gayet iyi biliyoruz. Kent bazında yaptığımız çalışmalara kentin tüm paydaşlarını dahil etmek ve iletişim-koordinasyon problemini ortadan kaldırmak için personelimize eğitimler veriyoruz.


Önerilen Haberler