Odunpazarı’nda dönüşüm kütüphane

• 14 Kasım 2022
Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı tarihî bölgesindeki bir binayı Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi’ne dönüştürdü.

Türk edebiyatının usta isimlerinin okuduğu, kütüphanelerinde tuttuğu kitapları vatandaşlarla buluşturan Odunpazarı Belediyesi, o kitaplıklardan müzeler kuruyor, usta isimleri bu müzelerde yaşatıyor. Odunpazarı Belediyesi’nin tarihî konakları restore ederek adını yaşattığı isimlerden biri, Türkiye’nin en üretken aydınlarından Doğan Avcıoğlu oldu. Başkan Kazım Kurt, “Bugün Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi’nin açılışını yapmaktan onur duyuyorum. Birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz, Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracağız,” dedi.