Ulu Önder Edremit’te anıldı

• 14 Kasım 2022
Edremit Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde düzenlenen törenle andı.

Şehit Hamdibey Meydanı’ndaki törende, Kaymakam Ahmet Odabaş, Garnizon ve 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kurugül, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Anma töreni, Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle devam etti. Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma etkinliğinde, “Türk Gençliği Atatürk'ün İzinde” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiirler okundu, konuşmalar yapıldı, Atatürk’ün sevdiği türküler söylendi. Öğrenciler tarafından hazırlanan Atatürk oratoryosunun ve zeybek gösterisinin ardından anma törenleri sona erdi.