Uzunoğlu: “Planladığımız projeleri hayata geçirmek istiyoruz”

• 14 Kasım 2022
Yazıcık Belediye Başkanı Tuncer Uzunoğlu Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

TUNCER UZUNOĞLU: Güzel, daha yaşanabilir bir belde yaratmak için altyapı (yol, kanalizasyon, su)  sorunlarını çözmeyi, vatandaşların rahat gezebileceği parklar ve mesire alanları yapmayı,  belediyemizin imkânları dahilinde ihtiyaç sahibi ailelere, öğrencilere ve vatandaşlara destek olmayı, beldemizdeki pazaryerine ulaşımı kolaylaştırmayı, sosyal etkinlikler düzenleyerek vatandaşları bir araya getirmeyi,  çevre köy ve beldelerle dayanışma içinde olmayı hedefledik. Bu hedeflerin %90’lık kısmını gerçekleştirdik.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

TUNCER UZUNOĞLU:
Çevre köy ve beldelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla daha uyumlu çalışmayı hedefliyoruz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

TUNCER UZUNOĞLU: Beldemizde iş imkânları yaratmak amacıyla istihdama yönelik projeler hazırlayacağız. Projelendirdiğimiz mesire alanlarının eksiklerini tamamlayacağız, beldemizde turizmi hareketlendireceğiz. Makine parkını genişleteceğiz, yol, su ve kanalizasyon çalışmalarını tamamlayacağız. İhtiyaç sahibi ailelere desteğimizi artıracağız.

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

TUNCER UZUNOĞLU:
İl/ilçe belediyesiyle işbirliği ve ortak çalışmalar yapamadık. Girişimlerimiz sonuçsuz kaldı.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

TUNCER UZUNOĞLU:
Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz. Yatırımlarımızla ilgili vatandaşlarla, kurum ve kuruluşlarla fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

TUNCER UZUNOĞLU:
İhtiyaç sahibi ailelere destek oluyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

TUNCER UZUNOĞLU:
Ekonomik sıkıntılar nedeniyle projelerimizi hayata geçirirken zorluk yaşıyoruz. Yerel yönetimlere devlet yardımının artırılması gerekiyor.

YAZICIK BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü.

MİSYON:
Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmaya devam etmek.

VİZYON: Yazıcık halkının yanında olmak.

STRATEJİK HEDEFLER:
Planladığımız projeleri hayata geçirmek.

ÇALIŞAN SAYISI: 10

BÜTÇE:
10.000.000 TL

TUNCER UZUNOĞLU

Öğretmen Okulu’nu bitirdi. 1973-1974 öğretim yılında sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Beş yıl öğretmenlik yaptı. 1979 yılında Gümrük ve Tekel Bakanlığı’nda çalışmaya başladı. 1984 yılı Şubat ayında bu görevinden istifa etti, Yazıcık Belediye Başkanlığı’na aday oldu ve kazandı. 1984-2014 yılları arasında bağımsız olarak belediye başkanlığı yaptı. 2014 yılında CHP’ye geçti. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Yazıcık Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.